Stavangerregionen først ute med radikaliseringsrådgivere

Rådgiverne kan gi råd og veiledning til nøkkelpersoner i nettverket rundt en person det er knyttet radikaliseringsbekymringer til.
Foto: Flickr. Bündnis 90/Die Grünen
I dag finnes det fem slike rådgivere mot radikalisering i Sør-Vest politidistrikt. Tanken er at disse kan kontaktes dersom noen frykter at noen er i ferd med å bli radikalisert.
0Shares

Stavanger Aftenblad omtalte saken først.

På tirsdag under den nasjonale konferansen mot radikalisering og voldelig ekstremisme i Stavanger, foredro politioverbetjent Ellen Snilsberg sammen med SLT-koordinator i Sola kommune Helene Færøy om samarbeidet mot ekstremisme på tvers av kommunegrensene i Stavanger-regionen.

I dette arbeidet står radikaliseringsrådgivere, et pilotprosjekt i Sør-Vest politidistrikt, sentralt.

– Disse rådgiverne har fagutdanning og spisskompetanse til å gi råd og veiledning til nøkkelpersoner i nettverket rundt en person det er knyttet radikaliseringsbekymringer til, fortalte Færøy til Stavanger Aftenblad.

Radikaliseringsrådgiverne kom på plass i 2018. Snilsberg og Færøy mener det er viktig å få markedsført at denne hjelpen finnes.

Under konferansen kom det også frem at RVTS Vest (regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging) vil utdanne mentorer i Stavanger-regionen. Dette arbeidet vil starte til våren.

– Det skal utdannes 30 mentorer i vår region. Disse skal arbeide direkte med dem som allerede er radikalisert eller som står i fare for å bli radikalisert.