Home Nyheter Nytt Staten skal hjelpe innvandrere med å sende penger hjem

Staten skal hjelpe innvandrere med å sende penger hjem

Staten skal hjelpe innvandrere med å sende penger hjem
Nå kan du få oversikt over hvem som er billigst på overføring av penger til utlandet.

Både utviklings- og miljøvernminister Erik Solheim, forbrukerminister Audun Lysbakken og forbrukerdirektør Randi Flesland deltar på lanseringen som finner sted 8. november.

– Sende penger hjem-prosjektet (SPH) ble satt i gang fordi innvandrere i Norge og nordmenn med innvandrerbakgrunn sender store pengebeløp til familie og slekt i sine opprinnelsesland. Internasjonalt utgjør de private pengeoverføringene fra om lag 200 millioner migranter i verden minst 200 milliarder dollar pr. år (overordnet estimat)1. Dette er dobbelt så mye som all internasjonal bistand til sammen, i følge en pressemelding.

SPH-tjenesten samler og sammenlikner informasjon fra ulike SPH-aktører for å gi brukerne mulighet til å redusere sine overføringskostnader ved å velge det rimeligste overføringsalternativet i Norge. Det er også et mål å øke konkurransen på dette markedet og bedre vilkårene. Tjenesten har et særlig fokus på transaksjoner til utviklingsland, heter det videre.

I første omgang vil SPH dekke pengeoverføringer fra Norge til følgende 25 land: Polen, Pakistan, Irak, Vietnam, Tyrkia, Bosnia-Herzegovina, Russland, Sri Lanka, Filippinene, Kosovo, Thailand, Afghanistan, Litauen, India, Marokko, Chile, Kina, Eritrea, Etiopia, Romania, Makedonia, Det palestinske området, Latvia, Brasil og Serbia.