Oppretter nytt nettsted for religionskritikk

Religionskritikk.no vil i langt større grad konsentrere seg om å kritisere religionenes trosgrunnlag med utgangspunkt i filosofi og logikk.
Nytt nettsted satser på kritikk av både kristendommen, islam og jødedomme.
0Shares

Religionskritikk.no skal nå bli et samlenettsted for norsk religionskritikk, skriver Fritanke.no.

Magasinet har ikke fått noe navn ennå.

– Vi utlyser en navnekonkurranse og oppfordrer alle til å sende inn forslag. Vinneren får religionskritiske bøker i premie, sier Thomas Gramstad fra «Stiftelsen Religionskritikk for fred» som formelt står bak nysatsingen.

I magasinet er det meningen å publisere tidløse religionskritiske tekster som har blitt publisert på papir tidligere, og som de ansvarlige mener fortjener ny oppmerksomhet. Men det skal også skrives nye artikler.

Satser på kritikk av selve troen

Du vil ikke finne så mye kritikk av religionens konsekvenser inne på nettstedet, som for eksempel kritikk av religiøst motivert sosial kontroll og undertrykking, barnehijab eller konsekvensene av svindlerske «mirakelhelbredelser».

Religionskritikk.no vil i langt større grad konsentrere seg om å kritisere religionenes trosgrunnlag med utgangspunkt i filosofi og logikk.

– Det er kristendommen vi kjenner best. Men vi kommer til å kritisere islam og jødedom også. Uansett er jo alle de tre abrahamittiske religionene del av den samme kulturkretsen, så når man kritiserer en så kritiserer man ofte alle. I dag er det veldig polarisert hvilken religion som fortjener mest kritikk. Det er veldig fjernt fra vårt perspektiv. Når man fremmer substansiell religionskritikk, rammer man grunnlaget for både kristendommen, islam og jødedom samtidig, sier Gramstad til Fritanke.no.