Utdanningsetaten vurderer å trekke støtte til leksehjelp

I september og oktober gjennomførte etaten to uanmeldte stikkprøver i foreningens lokaler, men fant ikke leksehjelp. (Illustrasjonsfoto)
Foto: East London Mosque
Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening har fått 95.000 kroner i støtte til leksehjelp. En uanmeldt stikkprøve viste imidlertid ingen tegn til leksehjelp.
0Shares

Utdanningsetaten i Oslo har i år betalt ut 95.000 kroner til Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening, som er tilknyttet i Oslo. Støtten skulle gå til leksehjelp, skriver Aftenposten.

I september og oktober gjennomførte etaten to uanmeldte stikkprøver i foreningens lokaler. Der fant de ingen tegn til leksehjelp. Forklaringen fra første besøk var at leksehjelpen ikke var før senere på kvelden.

Utdanningsetaten dro derfor tilbake i oktober da de hadde fått beskjed om at det var leksehjelp. Heller ikke da ble det observert leksehjelp hos Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening.

«Utdanningsetaten mener at dette utgjør et alvorlig brudd på forpliktelsene og vurderer derfor å kreve de tildelte midlene, utgjørende 95.000 kroner, tilbakebetalt», skriver de i et brev gjengitt i Aftenposten. Etaten vurderer å politianmelde forholdet.

Ismail Aricigil, talsperson for den Tyrkiske Hjelpe og Støtteforening og styreleder i Det Islamske Kultursenter, sier til avisen at de skal gi et grundig svar til etaten.