Kondolanseprotokollen til drept gutt (15) tilgriset med hets

Kondolanser og minneord har også strømmet inn på begravelsesbyråets minneside. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Ole Haug
Begravelsesbyrået har aldri før opplevd noe lignende.

Oscar André Ocampo (15) døde mandag forrige uke, etter å ha blitt drept av sin egen far. Tirsdag tente medelever lys og mintes 15-åringen.

Ocampo var adoptert fra Colombia.

Adoptovfaren (44) ble pågrepet og erkjente drapsforsøk, samt at han hadde utsatt sønnen for seksuelle overgrep.
Flere ungdommer på Toten har gått sammen og skrevet et minneord om Oscar André, hvor de beskriver ham som en sprudlende gutt med gode verdier, som sto opp for alle rundt seg.

Kondolanser og minneord har også strømmet inn på begravelsesbyråets minneside.

Kondolanser og minneord har også strømmet inn på begravelsesbyråets minneside.

Men ikke alle kommentarene var av den positive arten. Begravelsesbyrået forsøkte å mane til moderasjon og omtanke, men da det ikke hjalp, måtte de gå inn og forhåndsmoderere alle kommentarene på minnesiden, skriver Oppland Arbeiderblad.

Begravelsesbyrået har aldri før opplevd noe lignende. De mener omstendighetene rundt Oscar Andrés død kan være en av årsakene til hets av drapsmannen.

– Omstendighetene gjør nok at noen skriver ting som ikke sømmer seg på en slik minneside. De skriver ting man ellers ikke ville ha skrevet. Folk ser ikke nødvendigvis forskjellen på sosiale nettverk og en minneside. En minneside kan sidestilles med en kondolanseprotokoll, sier daglig leder Jacob Håvelsrud ved Begravelsesbyrået Innlandet til OA.

Bisettelsen av Oscar André skjer i Hoff kirke førstkommende fredag. Istedenfor blomster ønsker familien en gave til KBN skolekorps.