Biskop positiv til moské

World Islamic Missions moské på Tøyen er en av få i Oslo. Nå har også Bodø-biskopen Tor B. Jørgensen sagt seg positiv til moskébygging i egen by.
Foto: Flickr
Bodø-biskopen Tor B. Jørgensen hilser moskébygging velkommen.

Under Arena Bodøs debattmøte om frykten for islam tirsdag, snakket biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme om behovet for mer egnede lokaler for medlemmene i Islamsk kultursenter.

– Det er opp til dem om de vil bygge en moské. Jeg vil i så fall ønske den hjertelig velkommen, sier Jørgensen, sier han til Avisa Nordland.

Hva sier du til dem som ikke vil ha en moské i Bodø?

– At vi må anerkjenne at Norge er et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn allerede, og at det er helt naturlig at dette også sees igjen i landskapet. Religionsfrihet er et sterkt uttrykk for de verdier vi hyller. Jeg har vært prest i Japan og vet noe om hva det betyr å kunne ha et gudshus. Jeg har opplevd Japans åpenhet. Så kan noen si: «Ja, men hva med kirkebygg i Marokko eller Saudi-Arabia?». Men vi kan ikke svare med at det skal være like vanskelig her, sier biskopen.

Har ikke økonomi foreløpig

Leder for Islamsk kultursenter i Bodø, Zaheer-Uddin Quazi, sier at senteret ikke har noen byggeplaner foreløpig.

– Vi kunne tenkt oss et alternativ med litt mer plass, men vi har ikke økonomi til en moské nå. 

Uddin Quazi og biskopen har møtt hverandre flere ganger.

– Jeg ser på biskopen som et søskenbarn, ikke som en konkurrent. Det spiller ingen rolle for meg om folk vil være kristne, buddhister eller humanetikere, sier Zaheer-Uddin Quazi til Avisa Nordland.