Maria Amelie på vei til Moskva

Sjeremetjevo internasjonale lufthavn: her skal Marie Amelie og hennes kjæreste Eivind Trædal lande senere på ettermiddagen
Foto: Wikimedia Commons
Utlendingsnemnda valgte å ikke stanse utsendelsen, til tross for at det vil bli en ny runde i retten om saken, melder vg.no.

Like før avgang gikk Amelie om bord sammen med kjæresten Eivind Trædal. De sitter på fremste rad på businessklasse, og er ledsaget av én politimann. 

Oslo byfogdeembete ba i siste liten om et rettsmøte for å vurdere en mulig utsettelse av uttransportering av Maria Amelie, men klokken 13.00 var beskjeden klinkende klar. Politiet og norske myndigheter skal ikke stanse utsendelsen.

– Vi har fått beskjed om at det ikke er utsatt iverksettelse fra UNE, sa kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud ved Politiets Utlendingsenhet (PU) til VG Nett.

Får følge av kjæresten

Utlendingsmyndighetene er ikke pliktige til å stanse utsendelsen så lenge kjennelsen i saken ikke foreligger. Dermed kom utspillet fra Oslo byfogdembete for sent til å at Maria Amelie kunne få bli i Norge lengre.

25-åringen ble tidligere i dag pågrepet da hun meldte seg for Politiets Utlendingsenhet. VGNett møtte kjæresten Eivind Trædal på Gardermoen ved 10.30-tiden mandag formiddag. Han hadde da skaffet seg billett til samme fly som Amelie trolig skal sendes ut med. Han forteller at Amelie reagerte svært kraftig på beskjeden om utsendelsen og at hun nå er i sjokk.