To muslimske politikere overrakte pris til homofil

Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller. På bildet ser vi Shoaib Sultan (t.v) og prisvinner Thee-Yezen Al-Obaide.
Mangfoldsbyråd i Oslo, Omar Samy Gamal (SV), og MDG-politiker Shoaib Sultan overrakte pris til Thee-Yezen Al-Obaide, lederen av Salam.
0Shares

For første gang arrangerte organisasjonen prisutdeling søndag kveld.

Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller, skriver de i en pressemelding.

Thee-Yezen Al-Obaide som er leder av Salam fikk samfunnspris. Salam er en frivillig organisasjon som fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative med muslimsk bakgrunn i Norge.

– Når jeg ser utover salen, ser jeg en familie. Vi er familie, fordi vi har en felles kulturell arv, en felles historie, og en fortelling som binder oss sammen, a Al-Obaide.

Årets hederspris gikk til Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed, som overmannet terror- og drapssiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum lørdag 10. august.

– Landshelter som stoppet terroristen under moskeskytingen i Bærum, skriver organisasjonen i sin begrunnelse.

Til NRK har Rafiq tidligere sagt at han ikke vet hvordan han klarte å overmanne Maushaus. Både Rafiq og Javed fikk ros av politiet for sin inngripen.

– Det er ikke tvil om at den raske og kontante inngripen fra dem som var i moskeen, har stoppet gjerningspersonen og dermed hindret ytterligere konsekvenser. Det er ikke ufarlig å gripe inn mot en bevæpnet person, og de har vist stort mot, sa enhetsleder i Oslo-politiet Rune Skjold til NRK etter angrepet.