Flere vil være fosterforeldre for minoritetsbarn

0Shares
Nå har imidlertid situasjonen endret seg kraftig, ifølge fersk statistikk fra Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

– Siste tall for januar i år viser at 82,1 prosent av de 429 familier som er klare til å bli fosterhjem i Norge har sagt at de kan være fosterhjem for minoritetsbarn. Dette er et høyt tall slik vi ser det, og det er meget gledelig at fire av fem vil være fosterforeldre for denne gruppen. Våre tall viser også at antallet minoritetsbarn som venter på fosterhjem ikke har blitt vesentlig større det siste året, noe som tilsier at ventetiden for fosterhjem er nær den samme for etnisk norske som for minoritetsbarn, sier dierktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoatet (Bufdir) Mari Trommald i en pressemelding.
Viktig å kulturtilpasse
Fosterforeldre skal ivaretas på en god måte, mener Trommald.
– I tillegg har vi egne spesialkurs for kulturell forståelse for fosterforeldre som skal motta barn med minoritetsbakgrunn. Vi ser også at vi har en ekstra utfordring for å rekruttere flere fosterforeldre med minoritetsbakgrunn. I dag er det 7,3 prosent av de 429 familier som er klare til å bli fosterhjem i Norge som har minoritetsbakgrunnen. Derfor vil vi til høsten i større grad rette fokuset mot denne målgruppen i rekrutteringsarbeidet for fosterhjem, sier Trommald i pressemeldingen.