Bærumsmoské får pris for forsoning

Blanche Majors forsoningspris til Al-Noor Islamic Centre.
Foto: Google maps
Årets prisvinnere er Al-Noor Islamic Centre i Bærum og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).
0Shares

Blanche Majors forsoningspris deles ut 25. januar på Holocaustsenteret.

Al-Noor Islamic Centre «tildeles prisen for den opptreden som ble vist da de strakte ut en hånd i etterkant av terrorangrepet senteret ble utsatt for i august 2019. Takket være resolutt inngripen fra en årvåken tilstedeværende, var det ingen som omkom i moskeen. Rett før angrepet var imidlertid terroristens stesøster tragisk blitt drept.»

Al-Noor har uttrykt støtte og medfølelse til jentas familie, og slik bidratt til å vektlegge forsoning, nærvær og omsorg i en særdeles vanskelig livssituasjon. Dette har vært av stor betydning både for de involverte – og for hele kommunen, heter det videre.

Generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livsssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys er svært glad for tildelingen.

– Det er en stor ære for STL å motta Blanche Majors forsoningspris! STL – som samler bredden av tros- og livssynssamfunn – jobber for at alle borgere skal kunne leve ut sin tro eller sitt livssyn uten trusler og hindringer. Vi jobber for likebehandling av tros- og livssynssamfunnene i et livssynsåpent samfunn. For å bygge dette samfunnet må alle kunne delta i sin forskjellighet med utgangspunktet i at vi alle er like mye verdt.

Rosendorf Joys er også svært fornøyd med å dele prisen med Al-Noor Islamic Centre.

– Å motta prisen sammen med Al-Noor Islamic Centre gir særlig mening. I en tragisk situasjon, valgte de å se etter måter å øke samarbeid og åpenhet på.