Politiet bekymret etter trusler mot skoler i Drammen:

– Dette begynner å bli stort

Truslene omhandler påståtte planer om et angrep med tohåndsvåpen.
Natt til tirsdag ble det fremsatt nye trusler mot alle videregående skoler i Drammen.
0Shares

Trusselmeldingene ble etter det Drammens Tidende erfarer publisert flere steder på nettet og omhandler påståtte planer om et angrep med tohåndsvåpen.

– Dette begynner å bli stort. Politiet har pratet med de fleste rektorene, og de er bekymret for situasjonen, sier Geir Oustorp, som leder politiets forebyggende enhet i Drammen.

Flere av truslene er publisert på Facebook-sidene til de videregående skolene og er fremsatt gjennom en profil som skal være hacket.

– Vedkommende er sjekket ut av politiet og holder til et helt annet sted i Norge. Alt tyder på at profilen som har publisert innholdet, er hacket, sier Oustrup.

– Vi ser svært alvorlig på slike trusler og etterforsker sakene. Samtidig har vi økt beredskapen i Buskerud med både uniformerte og sivile patruljer, opplyser Sørøst politidistrikt.

Skolene har startet sin virksomhet på vanlig måte etter anbefaling fra politiet.

«Politiet er selvfølgelig på saken, og vi følger opp i tråd med politiets anbefalinger. Skoledagen går som vanlig», skriver rektor Ann-Mari Henriksen.

Den første trusselmeldingen ble sendt mot Danvik folkehøgskole og omhandlet et skyteangrep som skulle skje tirsdag kveld.