Har samlet inn over 400.000 kroner til brannrammet klassekamerat

110-sentralen og Brannvesenet (her på plass under en fabrikkbrann på Thorshov) må bli mer samiskkkyndig. Opprettholde dagens tolkeordning er ikke nok, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredsakp (DSB)

Klassekameratene bestemte seg for at de ville gjøre noe fint for gutten som har fått livet sitt snudd opp ned siden lørdag.

Lenken til elevenes innsamling ble raskt spredt i sosiale medier. Etter kun sju timer var det samlet inn nesten 400 000 kroner.

– Det er veldig gøy at så mange har lyst til å bidra. Vi hadde aldri sett for oss slike summer. Helt utrolig, sier Felix Espeland Knudstad (15) til NRK.

Innsamlingsaksjonen har en varighet på 14 dager.

– Målet vårt var å få nok penger til et par fotballsko til ham. Nå er det kommet inn over 400.000 kroner. Det er overveldende, sa Felix Espeland Knudstad (15), Albertine Lind (15) og Nils-Henrik Lind (15) til NRK ved 22-tiden tirsdag.

De går alle i klasse med 15-åringen som mistet fire familiemedlemmer og alt han eide i brannen i Ytrebygda i Bergen.

Flere familiemedlemmer døde tirsdag

En 7 år gammel jente døde i tirsdag ettermiddag av skadene hun fikk i boligbrannen i Ytrebygda i Bergen 4. januar. Brannen har dermed krevd fire menneskeliv.

Den rammede familien var syriske flyktninger som kom til Norge og Bergen i 2017. Etter brannen lørdag er det nå bare far og to sønner på 18 og 15 år igjen.

Familien takket tidligere i dag for all støtten de har fått etter at tragedien rammet.