Ny generalsekretær for skeive med annen bakgrunn

Ved å treffe andre skeive med lignende bakgrunn styrker man troen på, og tryggheten til å være seg selv - som skeiv, som sammensatt, sier den nye generalsekretæren for Skeiv Verden.
Foto: Monica Wegling
Lisa Weldehanna er ny generalsekretær i Skeiv Verden. Hun forteller om å bli møtt med fordommer og forutinntatte meninger.
0Shares

– Hvis du ikke er født i Norge, eller ser ut som du ikke er født her, skal du ikke høres. Det gjør jævlig vondt å bli fratatt stemmen, sier hun til Gaysir.

Den nye generalsekretæren i Skeiv verden, er norsk, født og oppvokst på Grorud i Oslo. Hun har etiopisk mor og far som er født i Bodø. Skeiv verden er en interesseorganisasjonen for LHBTIQ-personer med minoritetsbakgrunn.

Lisa har mange opplevelser med at folk i forsøk på å være velmenende, oppnår det motsatte.

Weldehanna er ny leder for Skeiv Verden.
Foto : Monica Wegling

– Jeg har opplevd å bli snakket til på engelsk og fått komplimenter fordi jeg er så flink til å snakke norsk, og fordi jeg er «…pen, selv om jeg er brun» forteller hun.

– I enkelte kulturer avvises og aksepteres ikke skeivhet, forklarer hun, og beskriver opplevelsen av å ofte høre at homoseksualitet er et vestlig fenomen og påfunn.

– Som skeiv blir en sett på som et avvik eller syk, og i verste fall ender man med å tvile på seg selv.

Ved å treffe andre skeive med lignende bakgrunn styrker man troen på, og tryggheten til å være seg selv – som skeiv, som sammensatt.

– Å jobbe i Skeiv verden er en fin måte å kombinere personlige engasjement og yrkesliv på, forklarer hun, som allerede har hatt flere ulike roller i organisasjonen.