Høyre garanterer streng innvandringspolitikk

På vegne av Erna Solberg og resten av Høyre-ledelsen, kommer Torbjørn Røe Isaksen nå med en garanti.
Foto: Studentersamfunnet Bergen
Torbjørn Røe Isaksen (H) fastslår på vegne av ledelsen i Høyre at regjeringen vil føre en minst like restriktiv innvandringspolitikk som før.
0Shares

Isaksen er leder for Høyres innvandringspolitiske utvalg. Han sitter også i partiets ledelse som medlem av det mektige Arbeidsutvalget.

– Jeg har lenge vært opptatt av at Høyre skal være tydeligere i innvandringspolitikken. Dette fordi jeg mener det å ha kontroll over innvandringspolitikken viser styringsdyktighet. Det viser at du har kontroll over norske grenser. Det viser at du erkjenner at høy innvandring over tid ikke er bærekraftig fordi du får store utfordringer med blant annet integrering. Som vi ser nå i vårt naboland Sverige, som har hatt en meget høy innvandring de siste 20 årene, sier Isaksen i intervjuet med VG.

Han er arbeids- og sosialminister i Solberg-regjeringen og sier til VG at politikken til og med vil bli enda strengere enn da Fremskrittspartiet satt i regjering. Årsaken er at flere innstramminger som ligger i Granavolden-erklæringen, foreløpig ikke er iverksatt.

– Omsorgssenter i hjemlandet har også vært et pågående arbeid, men hvor det har vært lite fremgang. Også stramme inn unntak fra selvforsørgelseskravet for personer under grunnopplæring og videregående utdanning, slik at dette bare gjelder dem som har godkjent opplegg gjennom introduksjonsordningen. Det er heller ikke gjennomført, sier statsråden, som nå er i sitt tredje departement.

Isaksen avviser at garantien er et svar på en mulig velgerflukt fra Høyre til Frp på grunn av innvandringspolitikken.

– Budskapet mitt er at Høyre må og vil være garantisten for en fortsatt restriktiv innvandringspolitikk, sier han.