Nytt prosjekt for mangfoldige musikere

Elsa Maria Hætta og den samiske popgruppen ISAK er en av de norske artistene som skal delta i ny internasjonal kulturutveksling.
Foto: Mads Suhr Pettersen
Charlotte Bendiks, ISÁK og Miss Tati er de første norske artistene som er valgt ut i talentutviklingsprogrammet til Keychange.

Artister og bransjeaktører fra 12 forskjellige land er blitt valgt ut av eksperter fra musikkbransjen for å delta i Keychanges talentutviklingsprogram i 2020, melder osloworld.no.

Oslo World er en av de offisielle partnerfestivalene i Keychange 2.0, et prosjekt som tar sikte på å øke mangfoldet på den globale musikkscenen.

De norske artistene som er valgt ut til å delta i Keychange-programmet er dj Charlotte Bendiks, den samiske popgruppen ISÁK og den moderne soulartisten Miss Tati.

–  For Oslo World ligger det å jobbe for størst mulig mangfold, enten vi snakker om kjønn, sjanger og opphav, i hjertet av festivalen. Vår jobb er på mange måter å utjevne dette landskapet, og på den måten utvide hva både publikum og artister tenker er mulig. I det lange løp er økt mangfold på scenen en investering i større, mer variert publikumsmasse og i et større tilfang av interessante artister. Derfor er vi partnerfestival i Keychange. Oslo World hadde en kvinneandel på 60% i 2019, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Det at et prosjekt både ser på rekrutteringen på og bak scenen er en av nøklene til varig endring på musikkscenen. Det blir veldig spennende å følge den første gruppen med Keychange delegater, tre fantastiske artister og tre spennende bransjeaktører. sier festivalsjef for Oslo World, Alexandra Archetti Stølen.