– Drapet på Benjamin Hermansen sjokkerer meg fortsatt, sa Trine Skei Grande da hun delte ut Benjaminprisen 2019

Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande skal i dag gi Benjaminprisen til Alvimhaugen barneskole
Foto: Monica Bjermeland / HL-senteret
Kunnskaps- og integreringsminister, Trine Skei Grande, utdeler i dag Benjaminprisen 2019.
0Shares

Alvimhaugen barneskole mottar prisen for sitt helhetlige og langsiktige arbeid mot rasisme og diskriminering. Tidlig innsats og involvering av alle skolens ansatte, elever, familier og hele nærmiljøet preger skolens imponerende arbeid.

Skei Grande kommer til Sarpsborg for å dele ut prisen, ifølge HL-senteret.

– For nitten år siden ble Benjamin Hermansen stukket i hjel og drept fordi han var brun i huden. I år går Benjaminprisen går til en skole hvor både elever og ansatte har lagt ned et stort og viktig arbeid for å hindre at rasistisk motiverte drap skal skje igjen, sier kunnskaps- og integreringsministeren til HL-senteret.

Får honnør for elevsamtaler

Skolen får honnør for sin elevinvolvering, blant annet gjennom et aktivt elevråd og ved å spesifikt ta opp rasisme i elevsamtaler.

– Det gjøres et imponerende arbeid i norske skoler mot rasisme og diskriminering, og flere sterke kandidater deltok i sluttrunden om å bli årets vinner av Benjaminprisen. Vinneren, Alvimhaugen barneskole, har arbeidet jevnt og systematisk i mange år, og flere skoler kan ha noe å lære og bli inspirert av derfra, sier juryleder Guri Hjeltnes til HL-senteret.

Om Benjaminprisen

Benjaminprisen blir hvert år utdelt til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen, som ble drept av erklærte nynazister 26. januar 2001. Han var bare 15 år gammel. Drapet var rasistisk motivert. Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) administrerer prisen for Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet.