(Faksimile, Dagbladet, 3. februar 2020)

Folk flest leser ikke hva som skrives på de mange brungrumsete sidene på sosiale medier. Jeg følger med, og det jeg leser skremmer meg! Samtidig registrerer jeg at disse kommentarene nå begynner å bevege seg i mer «stuerene»kommentarfelt rundt omkring.

Høyreekstreme marsjerer frem

Hatefull og rasistisk retorikk brukes av de som ikke ønsker seg et samfunn med plass til ulike mennesker. I vår moderne tid viser historien om 22. juli og terrorangrepet i Bærum hva ekstremisme og hat kan føre til og hvordan hatefulle ord ble til handling.

Dette er mennesker som ikke er interessert i debatt. Det er ingen kritikk å tilbakevise. De er ikke interessert i argumenter. På nettsidene til disse grumsete gruppene kan du lese om hvordan man skal holde den nordiske rasen ren. Deres ideologi er ikke bare intolerant og udemokratisk, den er livsfarlig.

På nettsidene til disse grumsete gruppene kan du lese om hvordan man skal holde den nordiske rasen ren

Like før jul kom PST med en rapport som forteller at trusselen fra høyreekstreme i Norge utviklet seg i negativ retning i løpet av 2019. PST vurderer det som mulig at det vil bli forsøkt gjennomført et høyreekstremt terrorangrep i Norge i 2020.

Fra gutterommene til gatene

Nå skal vi heller ikke glemme at vi har et politisk parti i Norge som kaster bensin på bålet til de destruktive og farlige kreftene i samfunnet. De vet akkurat hva de gjør. De hisser opp bermen som ikke lenger bare er noen einstøinger bortgjemt på mørke gutterom.

Jeg håper en dag at disse kyniske menneskene som slenger rundt seg med konspirasjonsteorier og hat rettet mot andre vil skjønne at det å strekke ut en hånd til et medmenneske er langt viktigere enn å puste på hatets og ondskapens glør!

[Denne teksten ble først publisert på Petter Farstads Facebook-side, 4. februar 2020. Republiseres her etter avtale med skribenten.]