Listhaug og Storhaug mente at syrere skulle hjelpes i nærområdene. Er du derimot kristen og hvit flyktning, skal du åpenbart være hjertelig velkommen i Norge, poengterer Petter Farstad.
Foto: IOM
FrP og HRS foretrekker kristne, hvite flyktninger – og legger ikke skjul på det, skriver Petter Farstad i dette innlegget.

Nå har pipa fått en annen lyd – det er til å bli kvalm av!

«Det er helt selvsagt at Norge nå må stille opp. Det er viktig å komme raskt i gang. Nå må vi ta hardere i og hjelpe», slår FrP-leder Sylvi Listhaug fast når hun nå vil åpne dørene på vidt gap for Ukrainske flyktninger. 

Syriske flyktninger? Nei, takk

«Selvsagt foretrekker vi flyktninger fra Ukraina fremfor migranter fra Afrika og Midtøsten», lyder det nærmest unisont fra Hege Storhaug i den lugubre og rasistiske nettbloggen HRS. (Rights.no)

Det er selvsagt vel og bra at Listhaug og Storhaug vil hjelpe ukrainske flyktninger, men hvem var det som ikke ville ta imot én eneste flyktning da bomberegnet falt over Syria? Den gang var det ikke mye snakk om å «komme raskt i gang, ta hardere i og hjelpe». Da var det ute av øye, ute av sinn som gjaldt der det ble snakket med lav stemme om å hjelpe i nærområdene, samtidig som FrP tok til orde for å fjerne bistand som skulle gå til å hjelpe mennesker i nød. 

Riktig hudfarge

At denne duoen spiller på samme lag har vi sett i en årrekke. Listhaug og hennes fotsoldater i FrP er HRS’ store beskyttere og har hvert eneste år bidratt til at dette rasistiske nettstedet har blitt belønnet med 1,8 millioner skattekroner for å spre hatefulle ytringer mot muslimer og innvandrere i Norge. 

De er til og med så blindet i sitt hat til mennesker med en annen hudfarge enn dem selv at de ikke engang evner å skille en muslim fra en radikalisert terrorist. Sylvi Listhaug og Hege Storhaug, som har til felles at de i en årrekke har ønsket flyktninger med en annen hudfarge og religion enn deres egen dit pepperen gror, vil nå altså åpne dørene for flyktninger med den helt riktige hudfargen og den korrekte religionen.

Jeg blir rett og slett rystet over mennesker med et slikt elendig menneskesyn – og som deler menneskegrupper inn i «oss og dem».

Denne teksten ble publisert på Petter Farstads Facebook-side den 4. mars og gjengis i Utrop etter avtale med skribenten. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.