Listhaug, som ellers har vist stor interesse for å «hjelpe dem der de er» bryr seg nå ikke nevneverdig om å få til en konstruktiv løsning for hele Afghanistan.
Foto: Pia Sønstrød
Høyre og FrP viser som vanlig endeløs arroganse i sine kommentarer om Taliban-besøket, skriver Petter Farstad i dette innlegget.

Fremskrittspartiet med Sylvi Listhaug i spissen går bananas og henger ut sin erkefiende Jonas Gahr Støre og regjeringen fordi Taliban befant seg på norsk jord. 

FrP dolker det afghanske folket i ryggen

Men det er ikke bare Listhaug som kaster seg på svertekampanjen og dolker, ikke bare Støre, men hele det afghanske folk i ryggen. Hennes tidligere statssekretær og løpegutt Fabian Stang må ha gått en god skole. Han klarte heller ikke å dy se der han skrev en FB-status som begynte med følgende: «Jens klarte til slutt å bli kvitt Karius og Baktus fra tennene sine, men nå har Jonas gapt over hele Taliban. Det tror jeg vil gi Kongeriket Norge flau smak i munnen lenge.»

For Listhaug og FrP – som har den mest tynnslitte floskelen i manns minne, «hjelpe dem der de er» – bryr seg ikke nevneverdig om at man nå prøver å få til en løsning for en hel befolkning i Afghanistan som står på på randen av en humanitær krise. 

Nedrig og utspekulert

Men det Sylvi Listhaug selvsagt ikke nevner i sin jakt på Støre og Arbeiderpartiet er at når hun selv satt i regjering som justisminister ble Taliban invitert til Norge, der det ble ført samtaler med kvinnelige afghanske politikere. Det hun også er taus om er at 40 IS-krigere kom hjem under hennes periode som justisminister.

Nok en gang viser FrP sitt sanne ansikt, og det er ikke et pent syn. Fy fader for noen nedrige og utspekulerte mennesker som gang på gang legger skylden på andre for å hevde seg selv!

Denne teksten ble først publisert på Petter Farstads Facebook-sider, og gjengis i Utrop med skribentens tillatelse. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.