Fiendebilder skal forsterkes ytterligere hvor menneskegrupper deles inn i «oss og dem» for å tilfredsstille fremmedfientlige velgere, skriver Petter Farstad om FrPs strategi.
Foto: FrP
Folk flest har gjennomskuet dette enkle partiet for lengst og tar sterk avstand fra deres hatefulle og fordummende retorikk, skriver Petter Farstad i dette innlegget.
1.5K+Shares

Den 12. mars var en herlig dag! 

Jeg kunne lese at FrP hadde stupt videre, og fikk med 7,8 prosent sin dårligste VG-måling på minst 16 år. Luften har gått ut av FrP-ballongen og velgerne vender partiet ryggen. 

Mange håpet nok på at Listhaug ville snu den negative trenden. Men hun har gjort seg mektig upopulær hos fanskaren ved å ta til orde for at hun får frysninger av ordet nasjonalkonservativ, og ser ut til å glemme at hun som resten av dette lugubre partiet er ultranasjonalkonserativ. 

Det vi kommer til å se fremover er et desperat parti som prøver å redde stumpene hvor målet er å skape motsetninger, hat, frykt og mistenksomhet. Og alt kun for å sikre seg noen ekstra stemmer på fremmedfrykt og ubegrunnet angst.

Nå skal det bygges enda flere murer, og rives enda flere broer

Nå skal det bygges enda flere murer, og rives enda flere broer. Fiendebilder skal forsterkes ytterligere hvor menneskegrupper deles inn i «oss og dem» for å tilfredsstille fremmedfientlige velgere. Ja, for fremmedfiendtlige velgere er det flust av i FrP.

For det kan umulig være på grunn av rekordhøye skatter og avgifter, og all time high på bompengeinnkreving som var resultatet etter seks år, to måneder og 20 dager i regjering at folk stemmer på dette partiet.

Folk flest har gjennomskuet dette enkle partiet for lengst og tar sterk avstand fra deres hatefulle og fordummende retorikk. FrP er ikke annet enn et høyrepopulistisk parti som former sine standpunkter etter det de tror velgerne vil slutte opp om.

Denne teksten ble første gang publisert på Petter Farstads Facebook-side, og republiseres i Utrop etter avtale med skribenten.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.