Frp vil kjempe for statsstøtte til HRS

Å bare fjerne støtten til HRS vil være å kneble en kritisk røst i innvandringsdebatten, mener Frps stortingsrepresentant Jon Helgheim.
Fremskrittspartiet advarer sine gamle regjeringspartnere: Å kutte støtten til Human Rights Service vil ikke bli akseptert.
5Shares

Statsstøtten til den islamkritiske organisasjonen Human Rights Service (HRS) og deres nettsted rights.no er gjenstand for ny kritikk.

Justisdepartementet mottok denne uka en underskriftskampanje mot HRS. «Nok er nok! Kutt statsstøtten til Human Rights Service (HRS)!» samlet inn i alt 7000 underskrifter mot stiftelsen.

I fjor brøt det ut krangel da kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) kuttet 500.000 kroner fra overføringen på 1,8 millioner til stiftelsen.

Saken endte med at HRS fikk tilbake den halve millionen, mot at en rekke andre organisasjoner fikk ekstra bevilgning. Nå tar røster i Høyre til orde for omkamp om HRS-støtten, og mener støtten burde kuttes i statsbudsjettet for 2021.

– Jeg mener det samme uavhengig av hvem som sitter i regjering. Støtten til HRS har tidligere blitt foreslått kuttet av Høyre i regjering, og i en tid med strammere økonomiske rammer mener jeg fortsatt at støtte til HRS ikke bør prioriteres, sier Lene Westgaard-Halle (H) til Dagbladet.

Knebler kritikere

Nå kommer svaret fra Fremskrittspartiet – i form av en advarsel:

– Vi vil aldri akseptere at støtten til Human Rights Service kuttes med mindre det samme skjer med alle de politisk korrekte organisasjonene som opererer på det samme feltet, sier Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim til Dagbladet.

Helgheim mener Frps prinsipielle holdning er at all statsstøtte på dette området burde fjernes.

– Først da ville det være snakk om ekte frivillighet. Men inntil det skjer, må alle behandles likt. Å bare fjerne støtten til HRS vil være å kneble en kritisk røst, den eneste med et syn på innvandring og integrering som avviker fra det alle andre har, sier han til Dagbladet.