Mohammed-karikaturer førte til evakuering

Kontroversiell: Flemming Rose, den danske journalisten og redaktøren som i 2005 publiserte de første Mohammed-karikaturene, er ute med ny bok i Norge
Foto: CappelenDamm
Forlaget Cappelen Damm har sendt hjem alle sine ansatte i forbindelse med lanseringen av boka «Taushetens tyranni». Politiet frykter demostrasjoner.

Boka er skrevet av Flemming Rose, den danske journalisten og redaktøren som i 2005 sto for trykkingen av de første Mohammed-karikaturene. Trykkingen førte til den første “karikatur-striden” med heftig debatt i Europa og voldsomme demonstrasjoner særlig i muslimske land. Den nye boken, som kom ut i Danmark i fjor, inneholder faksimiler av de opprinnelige karikaturene fra 2005.

Tom Dahl, sekretæren til administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm bekrefter overfor VG Nett og NRK at forlaget har sendt de ansatte hjem av sikkerhetsmessige årsaker.

– Vi har bedt våre ansatte avslutte arbeidsdagen. Bakgrunnen er at vi har fått melding fra politiet om at det planlegges en demonstrasjon, sier han. 

EmediateAd

Forholdsregler
Det har vært et stort politioppbud utenfor forlagets lokaler i Akersgata i Oslo, men politiet sier til NTB at det så langt ikke har vært noen konkrete hendelser knyttet til utgivelsen.

– Vi har tatt våre forholdsregler, som jeg ikke ønsker å gå nærmere inn på. I tillegg har vi mannskaper i området i tilfelle det skulle skje noe. Men det er ingen som har søkt om å få holde noen markering, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt ifølge Dagsavisen.