– Har kostet tårer og slit

Tina Shagufta Kornmo er talsperson for LIM.
Foto: LIM
LIM-lederens livsvalg har ført til brudd med familie og nærmiljø. Nå er hun mest opptatt av minoritetsungdom som er i samme livssituasjon.
0Shares
For tjue år siden Tina Shagufta Kornmo tok det avgjørende valget av livsledsager. Da hun valgte norsk ektemann, kom slekt og venner fra Pakistan til Norge for å sette en stopper for bryllupet. Foreldrene støttet datteren, selv om de ideelt sett ikke ønsket at Tina skulle gifte seg med en nordmann. 
– Jeg tror presset ble så stort utenfra at de følte de måtte være der for meg. Jeg ville gjort det samme for mine barn, sier Tina Shagufta Kornmo til Radio Migrapolis.
Vanskeligere nå
Når hun ikke jobber som sykehuslege er Shagufta Kornmo aktiv samfunnsdebattant gjennom nettverket LIM (likestilling, integrering og mangfold), og har bidratt til boka “Utilslørt; muslimske råtekster”.

Kornmo er opptatt av at moderate muslimer også skal høres i offentligheten, og tror det er vanskeligere å være ung og flerkulturell i dag enn på 70- og 80-tallet.

– Jeg visste at jeg kom fra Pakistan og kom til et nytt land med en annen kultur. Dagens minoritetsungdom er født her og er usikre på hvor de hører mest hjemme, sier hun til Radio Migrapolis.