Kom tilbake med brannsikkert telt

Et palestinsk asylsøkertelt ved siden av Kulturkirken Jakob har foreløpig fått lov å stå i fred, i motsetning til teltene som ble fjernet i dag utenfor Domkirken.
Foto: Claudio Castello
Klokken åtte fjernet politiet teltene til asylsøkerne som protesterer utenfor Oslo domkirke. Årsaken var brannfare. Seks timer senere var asylsøkerne tilbake med brannsikre telt.
Asylsøkerteltene ble satt opp i april av etiopiere som har fått avslag på asylsøknaden. I begynnelsen av juni satte en gruppe iranske flyktninger opp sitt telt.
Torsdag morgen aksjonerte politiet etter anmodning fra Oslo kommune. Men ved 14-tiden var både iranerne og etiopierne tilbake. Iranerne satte opp et nytt brannsikkert telt på den grønne plenen utenfor domkirken. Også etiopierne sier til TV 2 at de vil gjøre det samme.
– Vi kommer til å bli her og markere vårt synspunkt. Med eller uten telt, sier en av demonstrantene.

Forsvarer sivil ulydighet
Leder av Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapouli, er overrasket over Oslo domkirke.
– Jeg har forståelse for at brannsikkerheten må sikres, men restriksjoner kan ikke stå over menneskeverdet. Dette er papirløse mennesker som ikke har noen stemme og i sånne tilfeller kan man forsvare sivil ulydighet som ikke går ut over andre, sier Partapouli til TV 2.