Byråden stopper dobbelstraff

Ifølge Omar Samy Gamal (SV) omgjorde politiet beslutningen etter at han tok opp bøtepraksisen med dem.
Foto: Maru Sanchez
Byråd Omar Samy Gamal (SV) tok opp politiets praksis med doble bøter i belastede Oslo-områder. Nå blir det midlertidig stans i praksisen etter ti år.
0Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Fra 1. januar i år ble det innført et nytt direktiv signert politimester Beate Gangås som pålegger politiet å skrive ut doble bøter i bestemte områder.

Nå snur Oslo politidistrikt:

«Politimesteren har besluttet at ordningen med høyere bøtesatser inntil videre stilles i bero, og at det skal tas en vurdering av om ordningen virker etter intensjonen og om den har ønsket effekt», skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Ifølge Omar Samy Gamal (SV) tok politiet beslutningen etter at han tok opp bøtepraksisen sammen med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) i politirådet før helga. Politirådet er et samarbeidsforum mellom den øverste ledelsen i kommunen og ledelsen i Oslo-politiet.

– Rusreformen er tydelig på å drive en kunnskapsbasert og human ruspolitikk. Etter møtet med politiet opplever vi at de er opptatt av det samme, og de kommer til å ta en ny vurdering av sin bøtepraksis, sier Omar Samy Gamal (SV) til Klassekampen.

Flere politikere i Oslo, blant annet SV-politiker Assad Nasir var sterkt kritisk til den doble boten.

– Jeg kan ikke se for meg at ekstra høy bot på utvalgte steder skal fungere preventivt, når det ikke har fungert tidligere, uttalte Nasir til Utrop.