Låner bort biblioteket til rasismedømte SIAN

Lars Thorsen, leder i SIAN er dømt etter rasismeparagrafen.
Foto: Skjermdump
- Nå forventer jeg at byråd Rina Mariann Hansen (Ap) tar tak i dette, sier Rødt-politiker Siavash Mobasheri.
420Shares

Torsdag 5. mars har medlemmer i SIAN sitt årsmøte. Deichmanske bibliotek på Majorstua velger å gi gratis møtelokaler til SIAN til tross for at organisasjonens leder er dømt for rasisme.

Oslo tingrett dømte SIANs leder Lars Thorsen for hatytringer etter straffelovens § 185 annet ledd, ofte omtalt som rasismeparagrafen.

Rødt-politiker Siavash Mobasheri reagerer på bibliotekets avgjørelse.

– Bibliotekene våre er et møtested for opplysning, demokrati og læring, ikke et sted for å organisere rasistisk aktivitet og planlegge et samfunn der muslimer og folk med melaninrik hud skal deporteres og interneres på livstid, sier han til Utrop.

Mobasheri mener det er uakseptabelt at det  tillatelse.

– Bliotekene våre er møtesteder hvor både barn og unge med ulik bakgrunn ferdes både morgen som kveld. Hva gjør det med barn og unge at SIAN får mulighet til å hetse åpenlyst og at det tilsynelatende er greit i en rasismefri sone? Når rasistene får fritt spillerom begrenser det manges ytringsfrihet. Enten på grunn av plass, eller som tilfellet er med rasister at de som er gjenstand for deres hat ikke vil føle seg trygge eller velkomne, sier han.

Vil ta opp med byråden

– Nå forventer jeg at byråd Rina Mariann Hansen (Ap) tar tak i dette. For hva skal man med et vedtak om at Oslo er rasismefri sone hvis det er fritt frem for rasister i kommunens egne virksomheter? Spør Mobasheri.

– Rasismefri sone kan ikke være noe byrådet bare pynter seg med hvis det ikke skal få politiske konsekvenser. Nå må byrådet snarest gi tydelig beskjed til ledelsen i Deichman om å ikke legge til rette for den rasistiske gruppa SIAN, avslutter han.

Nedenfor svarer biblioteket: