Går toget for Raja?

I stedet for åpen strid om lederstillingen forbereder alle fløyer seg på kampen som vil komme.
Abid Raja er instilt som en av to nestledere i Venstre. "Når han ikke blir leder i Venstre nå, har toget sannsynligvis gått for ham," spår Bjørgulv Braanen, kommentator i Klassekampen.
1Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

– Hvem som er innstilt til første og andre nestleder i Venstre er ikke likegyldig. Den dagen Trine Skei Grande trekker seg – eller må gå som leder av partiet – er bordet duket for første nestleder Sveinung Rotevatn. Skulle Abid Raja hatt en sjanse til å bli Venstre-leder, måtte det være nå, skriver Braanen i Klassekampen.

– Hvis det hadde vært en åpen kampvotering mellom Sveinung Rotevatn eller Abid Raja som ny leder, er det usikkert hva utfallet ville blitt. Det mest sannsynlige er at Rotevatn hadde vunnet en knepen seier. Raja har støtte fra noen i Bygde-Venstre og i nord, mens Sveinung Rotevatn har oppslutning i Oslo og på Vestlandet, som sender betydelig flere delegater til landsmøtet. I tillegg har Rotevatn sterk støtte i Unge Venstre, som stadig leverer nye skolerte liberalister inn i posisjoner i partiet. Det er også en generasjonsstrid, der de unge til slutt har en tendens til å vinne over de eldre, skriver den tidligere redaktøren i Klassekampen. Han er kommentator i avisen nå.

I stedet for åpen strid om lederstillingen forbereder alle fløyer seg på kampen som vil komme. De har fått sine folk inn i sentralstyret og landsstyret, der de kan posisjonere seg foran det endelige slaget som står den dagen Trine Skei Grande går av.

Taperen er Abid Raja.

Når han ikke blir leder i Venstre nå, har toget sannsynligvis gått for ham. Og det virkelig problemet for Venstre er at partiet egentlig ikke har råd til å vente. Ved å holde på status quo og Trine Skei Grande vil uroa i partiet fortsette. Det er ingenting ved valgkomiteens innstilling som borger for framgang for Venstre på målingene, skriver han.