Sammenlignet islam med nazisme

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) lanserte nylig 11 ”bud” til innvandrerforeldre. Han fraråder bruk av morsmålet og besøk på Koranskole. ”Budene” møter imidlertid sterk motbør. Bilde tekst: Shoaib Sultan. Akhtar Chaudry. Christian Tybring-Gjedde.
I et foredrag i Oslo militære samfund sammenlignet lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, islam med nazismen.
0Shares
Etter å ha skrevet det omdiskuterte leserinnlegget «Drøm fra Disneyland» ble Tybring-Gjedde invitert av Hans Rustad til å holde foredrag for foreningen Documents Venner, skriver VG Nett.
Foreningen driver den kontroversielle og islamkritiske nettsiden document.nom og foredraget ble filmet og publisert på nettet.
Skal ikke tie
I foredraget redegjør han blant annet for hvordan han mener norske regjeringer undergraver norsk kulturarv, og hvordan han ønsker å bevare norsk kulturarv:
– Vekslende regjeringer har gjort sitt ytterste for å undergrave vår kulturarv. Det er vår oppgave og plikt å stanse dette. Det er ingen skam i å være glad i landet sitt. Og vi vil gjerne beholde det i noen generasjoner til. Ingen skal få Frp til å tie om dette, sa Tybring-Gjedde fra talerstolen, ifølge VG Nett.
Sterk retorikk
forsker Cora Alexa Døving, ved Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, til å reagere.
– Hans appell om å kjempe for å redde framtiden til barn og barnebarn grenser opp mot en kampretorikk, og jeg håper han ikke ville brukt de samme ordene i dag. Det mest kritikkverdige er den direkte parallellen han trekker mellom 30-tallet og i dag, der samtiden betegnes som enda mer utfordrende og dermed gjør den islamske trussel til større enn nazismen. Det er vanlig for islamkritikere å indikere at islam ikke er en religion, men en ideologi, sier hun til VG Nett.