Kjemper de unges sak

Viktig: ungdommer er en stor del av Abdullah Alsabeehgs politiske engasjement.
Foto: Janet Ohemeng
Valget er rett rundt hjørnet. Engasjements-barometeret er på topp. Abdullah Alsabeehg (Ap) har som mål å vise at de unge er tilstede. Det er deres sak han kjemper mest for.

– Barn og unge er viktige for samfunnet. Det er de som er fremtiden og det er viktig at de engasjeres og får være med å bestemme, sier han.

Tjuefireåringen forklarer ikke sitt politiske engasjement med at faren var politisk aktiv i hjemlandet Bahrain og måtte flykte på grunn av forfølgelse og undertrykkelse. Hans mål er å dra nytte av de fordelene han har.

– Hvordan påvirker din bakgrunn ditt politiske engasjement?

Ser: Abdullah Alsabeehg er opptatt av å se velgerne.
Foto : Janet Ohemeng

Jeg ønsker flere med innvandrerbakgrunn i bydelsadministrasjonen.

– Jeg er en Holmlia-gutt med bakgrunn fra Bahrain. Vi er den eneste familien derifra i Norge og det er jo veldig spesielt. Bakgrunnen har jo ikke noe å si, det er politikken jeg brenner for. Jeg bruker det som en inspirasjon. Det er også inspirerende å leve i et politisk fritt land hvor man kan uttrykke seg uten å være i fare for forfølgelse, slik som faren min opplevde.

I ung alder begynte han å engasjere seg i politikken. Palestina-saken. Student-saker. Internasjonale saker.

Da han var nitten år, bestemte han seg for å melde seg inn i et parti. Valget falt på Arbeiderpartiet. Der begynte han først som økonomiansvarlig i AUF Oslo, så som politisk rådgiver i AUF sentralt, deretter som nestleder i AUF Oslo i to år, også som medlem i landstyret.

 – Jeg liker ikke å gjøre ting halvveis. Jeg ønsker alltid å gjøre det beste ut av det, sier han.

– Hva gjør du på fritiden?

– Mye av fritiden går også til politikken, og jeg tar master i statsvitenskap. Men, jeg liker å henge med venner og er interessert i fotball.

 Han forteller også at han er eldst i en søskenflokk på seks og er opptatt av å bruke mye tid sammen med dem.

– Hva er dine negative sider?

– Jeg setter kanskje for høye mål og krever mye av meg selv. Hvis jeg ikke klarer noe, blir jeg berørt og sint på meg selv, smiler han.

– Positive?

– Det er vanskelig med sånne spørsmål, ler han, og fortsetter; – Jeg kan vel si pliktoppfyllende, lyttende, blid og det at jeg smiler er en positiv ting.

– Hvilke saker som du har fått gjennom er du mest fornøyd med?

– Jeg har foreslått et prosjekt for økt medvirkning fra barn og unge og det går ut på at de kan sende inn bidrag der de forteller hva de mener bør gjøres annerledes i deres nærmiljø. Det er en del av Oslo-sør satsingen og det er satt inn 70 000 kroner til det. Det er en fin ide for å engasjere barn og unge, som har blitt tatt godt imot, sier han.

– Hvordan har tragedien på Utøya påvirket deg?

– Når man har hatt så mye verv nasjonalt og lokalt så kjenner man de fleste. Personlig tar jeg dette veldig tungt. Det er tungt å miste kollegaer og medmennesker, som plutselig har blitt revet bort. Det er ekstra tungt fordi det er snakk om så mange unge mennesker, sier han.

– Hva vil du si til ungdommen?

– Det er viktig at flere ungdommer engasjerer seg mer politisk eller i frivillige verv for å få en stemme i samfunnet. Dette gjelder også deres foreldre, og sikter da spesielt til innvandrere. Jeg ønsker flere med innvandrerbakgrunn i bydelsadministrasjonen. En viktig politisk sak for meg er arbeid for alle, også til dem som kommer ferdig utdannet fra et annet land. Alle har muligheter i Norge og kan lykkes hvis de vil, sier han.

Fakta:

Navn: Abdullah Alsabeehg

Alder: 24

Verv: Stiller som ungdomskandidat til bystyret for Ap (sjette plass)