Ønsker moské for å øke innvandringen

For moské på Gulen: KrFs topplistekandidat Trude Brosvik hevder moskébygging vil være til fordel for innvandringen.
Foto: Flickr
Gulen-ordfører og topplistekandidat i KrF Sogn og Fjordane, Trude Brosvik mener det vil bidra positivt å bygge moské i fylket.
0Shares
– Slik det er viktig for kristne å ha en kirke, er det også viktig for muslimer å ha ein moské også her i fylket. En moské vil være en fordel om vi skal ta imot innvandrere, sa Brosvik til avisen Firda.
Utspillet kommer etter at Frp ved valgåpningen i Sogn og Fjordane lanserte et nytt mål om å øke innbyggertallet i fylket med 13.000 innen 2020. Brovik vil nå ha drahjelp fra partiet.

Opptatt av trosfrihet

– KrF er opptatt av trosfrihet, og vi har stor forståelse for at folk vil praktisere sin tro. Derfor går vi prinsipielt inn for at også muslimer skal få bygge sine forsamlingshus, sier Brosvik.
Ordføreren forteller Dagen at hun ikke er redd for at utspillet hennes skal påvirke valgresultatene.
– Retten for alle til å kunne utøve trua si er med KrF-programmet. Og det står jeg for uten å ta personlege omsyn til min egen politiske framtid, sier hun.

Ikke for kommunale penger

I Førde har selv Frp uttalt seg positive, men på visse vilkår.
– Muslimer må få lov å bygge moské i et land med religionsfrihet. Men innenfor regelverket, og ikke for kommunale penger, sa Frps førstekandidat til fylkestingsvalet, Frank Willy Djupvik til Firda nylig.