Stanset sak om høyreekstrem nettdebattant

Styret i Lokalavisen Frolendingen stanset en sak som omhandlet en kommuneansatt med høyreekstreme sympatier. Kommunen er en av eierne i avisen. Fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk er kritisk til styrets innblanding.
Foto: Institutt for Journalistikk
Lokalavisen Frolendingen i Aust-Agder opplevde at styret grep inn og stanset onsdagens avisutgave på grunn av en kritisk artikkel. 
1Shares
Saken, som ovar førstesideoppslag, omhandlet en person med et ansettelsesforhold til Froland kommune som har spredt høyreekstreme synspunkter på nettet. Der skal personen ha kommet med sterke meninger om regjeringen og styringsverket, skriver NRK Sørlandet.
– Vi har laget en sak, med et ganske solid grunnlag som viser at vi har en høyreekstrem person i bygda som deler informasjon, som er verdt å vite om for innbyggere, kommunen og politiet i Froland, sier redaktør i Frolendingen, Olav Svaland, i avisa til nrk.no.
Kommuneeid
Flere styremedlemmer satte imidlertid ned foten da de ble kjent med innholdet i avisa og avisa ble makulert. Den måtte trykkes på nytt og gis ut torsdag i stedet for onsdag. Froland kommune står som en av eierne av avisen.
Styreleder Olav Lyngroth vil ikke kommentere artikkelen, men sier til Agderposten at “styret har sett det nødvendig å snakke med redaksjonen”.
Kritisk
Fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk er kritisk til at styret la ned en utradisjonell veto.
– Når styret griper inn slik, sparker de bein under avisens troverdighet og integritet. Redaksjonelt ansvar ligger på redaktøren, sier han til nrk.no.