Omstridt legefirma fikk anbud på Trandum

Legetjenester A/S vant et anbud ved Politiets utlendingsinternat på Trandum. Valget er kontroversielt, etter at firmaet er satt under granskning for flere kritikkverdige episoder de siste årene.
Foto: Claudio Castello
I januar fikk omstridte Legetjenester A/S fornyet sin kontrakt om helsetjenestene ved Politiets utlendingsinternat på Trandum.

Et innsyn i deler av de leverte anbudene som ABC Nyheter har fått viser at selskapet Dedicare hadde det beste pristilbudet, med 4,1 millioner over to år. Legetjenester A/S lå nesten en million kroner over, med 5 millioner.

Politiets fellestjenester opplyser at pris ble vektlagt med 40 prosent før avgjørelsen, mens kvalitet utgjorde de resterende 60 prosent. Samlet fikk da Legetjenester en score på 94,1 og Dedicare 90,2.

– Vi har ingen spesielle kommentarer knyttet til dette. Vi har forholdt oss til tilbakemeldingen fra kunden som mente at Legetjenester scoret høyere på kvalitetskriteriene enn oss, skriver administrerende direktør Bård Kristiansen i Dedicare i en epost til ABC Nyheter.

Omstridt selskap

Legetjenester A/S har tidligere hatt søkelyset rettet mot seg. Firmaet hadde ansvaret da moren i Abassi-familien ble satt på et fly til Istanbul i bevisstløs tilstand, og er også under granskning etter at en 57 år gammel iraker mistet livet på utlendingsinternatet.

Legen Gunnar Fæhn, som leder selskapet, har også tidligere blitt avslørt med innvandringskritiske utsagn i ulike kommentarfelt.

Overfor ABC Nyheter sier han at han ikke ville sagt det samme i dag, men at det gikk litt over «stokk og stein» under flyktningekrisen i 2015.