Gilani til Eurosport

Yousuf Gilani (Venstre), lokalpolitikeren fra Drammen ø¸nsker egen integreringsdirektø¸r
Yousuf Gilani har fått deltidskontrakt med Eurosport for å kommentere yndlingssporten sin.
Venstre-politikeren og lederen i Norges Cricketforbund skal reise land og strand rundt for å snakke om idretten han kaller verdens “mest voksende”.
– Jeg ble kontaktet av både Eurosport og Viasat på bakgrunn av at jeg hadde kommentert semifinalen og finalen i årets cricket-VM på NRK, sier Gilani til utrop.no.
Hvorfor valgte du Eurosport?
– Jeg ble tiltrukket av måten de skal satse på sporten. Etter BBC vil Eurosport være den nest største sportsnyhetskanalen som skal ha cricketoverføringer.
Sport i vekst
På verdensbasis er det mange millioner som følger med sporten, som regnes som en av verdens raskest voksende. Fjorårets finalekamp mellom Spania og Nederland i fotball-VM ble fulgt av 700 millioner husstander (ifølge tall fra FIFA TV), mens årets cricket-VM-finale mellom India og Sri Lanka ble fulgt av 150 millioner, ifølge Times of India

 
– Seermassen i sør-asiatiske land er større på cricket enn fotball, og idretten har en enorm posisjon i andre kjerneland som England, Australia og Sør-Afrika. Samtidig ser vi også at det er flere i potensielle engelskspråklige markeder, som f. eks USA og Canada, hvor interessen er blitt merkbart større.

Satsing etter avtale

Ifølge Gilani har Eurosport fått i gang cricketsendingene etter forhandlinger med det internasjonale cricketforbundet (ICC). Men hvor mye kontrakten mellom ICC og den felleseuropeiske sportkanalen, som kringkaster på tjue språk, kommer på vet han ikke noe om.

– Nei, det har jeg ingen som helst peiling på. Jeg gleder meg uansett til å ta fatt på jobben, sier han til utrop.no.