Hengte opp bilder av “nazist”

SOS Rasisme og Blitz demonstrerte i fjor utenfor tatoveringsstudioen til estisk-russiske Stanislav Prihodko, som de anklaget for å stå bak oppstarten av et høyreekstremt miljø i Oslo. Nå har Prihodko flyttet til Tønsberg, hvor SOS Rasisme har hengt opp plakater med bilder av ham, hvor han beskrives som "nazist".
Foto:Synne Tonil
SOS Rasisme skal ifølge Tønsbergs Blad ha hengt opp plakater av tatovøren Stanislav Prihodko fra Estland, med bilde og tekst om at han er en nazist bosatt i Horten. 
0Shares
Prihodko skal ifølge VG, ha hatt kampsportutøveren Viacheslav «Røde Tarzan» Datsik, som har koblinger til den nynazistiske grupperingen Slavisk Union, på overnatting etter å ha rømt fra en russisk psykiatrisk institusjon ifjor.
Advokaten til Prihodko, Nils Christian Nordhus, mener plakaten er i strid med privatlivets fred. 
– Dette er en alvorlig krenkelse av privatlivets fred, og en ren ærekrenkelse. Her ser vi hvor useriøse SOS Rasisme er når de setter opp disse plakatene og utsetter ham for fare, sier Nordhus til Tønsbergs Blad
Vært utenlands
Nordhus forteller til bladet at Pridhoko oppholder seg utenlands og har ikke vært i Norge på måneder, og at SOS rasisme ikke har noe grunn til å kalle hans klient en nazist.
– Det er ikke tvil om at han er på høyresiden, men det blir galt at noen trekker det så langt og påstår at han er nazist. Han har ikke bekreftet noe forhold til Slavisk Union overfor meg, sier Nordhus.
Har belegg
SOS rasismes Jan Erik Skretteberg mener de har belegg for å henge opp plakatene. 
– Befolkningen har krav på å vite hvem som bosetter seg når det dreier seg om sånne elementer. Jeg mener det er riktig å gå ut med navn og bilde. Han har selv gått ut i Laagendalsposten og stått frem med sine meninger. Han må tåle at det reageres, sier Skretteberg til Tønsbergs Blad.