Videregående skole beskyldt for antisemittisme

Anti-israelske slagord, som denne her avbildet under en demontrasjon mot Israels angrep av hjelpeflotillaen til Palestina, prydet foajéen på Nesbru videregående skole.
Foto: Jessica Allande
En israelsk elev som møtte opp på Nesbru videregående skole ble møtt av et israelsk flagg med rødt kryss over og ordet "mord" påskrevet under.
Flagget med rødt kryss er en del av utstillingen som pryder foajeen på Nesbru videregående skole. Eleven reagerer kraftig på at skolen tillater en slik utstilling.
– En skole skal være helt nøytral og ikke blande inn politikk. Personlig føler jeg meg krenket og at jeg ikke kan stå frem som israeler på denne skolen, sier den unge kvinnen, som ønsker å være anonym, til Bærums Budstikke.

Egen aksjonsdag
Nesbru videregående skole har istedenfor Operasjon Dagsverk sin egen aksjonsdag, der de samler inn penger for å støtte to palestinske skoler. Hvert år drar to elevrådsrepresentanter på tur til de palestinske områdene. 
– Når de kommer tilbake, holder de en forelesning som er så pro–palestinsk og venstrevridd som det går an, sier den israelske kvinnelige eleven.
Vil se på saken
Assisterende rektor Dag Brustad understreker at utstillingen ikke representerer skolens holdning til konflikten, men at utgangspunktet var en oppgave som design og håndverk-klassen fikk.
– Hvis dette blir oppfattet som mobbing og åpen antisemittisme, så må vi ta tak i det. Vi vil ikke at elever skal føle seg mobbet og trakassert, sier Brustad til Bærums Budstikke.