Katolikker øker mest i Norge

Katolikkene er gruppen som øker mest i Norge, særlig på grunn av polsk innvandring, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).
Foto: flickr.com
SSB melder at kristne trossamfunn utenfor statskirken, som får statstilskudd, har størst vekst i antall medlemmer i forhold til fjoråret. 
Tro- og livssynssamfunn utenfor statskirken som får statstilskudd, har hatt en økning på 34 700 eller åtte prosent nye medlemmer i år, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

I alt 484.500, eller 9,8 prosent var medlemmer i et trossamfunn utenfor Den norske kirken. Blant disse er flesteparten kristne, med 266 800 medlemmer, tilsvarende 55 prosent. 

Innenfor de kristne trossamfunnene er det størst økning hos katolikkene, med 83 000 medlemmer. Økningen kan ses i sammenheng med den økte innvandringen fra andre land, spesielt Polen, skriver ssb.no.
Størst vekst i Oslo

I islamske trossamfunn er medlemstallet på 22 prosent tilsvarende 106 700, selv om tallet på muslimer har økt med 7 800 medlemmer, er prosentandelen like mye som året før, melder byrået.
– Veksten på antallet medlemmer i trossamfunn er størst i Oslo, hvor 20 prosent eller 118.000 er medlem av et tro- eller livssynssamfunn, og omlag en fjerdedel av alle medlemmene er bosatt her. Blant disse igjen har det islamske samfunnet nærmere 48.000 medlemmer og kristne trossamfunn omlag 44.100 medlemmer. Kristne trossamfunn hadde den største økningen i Akershus med omlag 4.400 medlemmer, skriver ssb.no.