Oppfordrer til å støtte minoritetshomofile

Tilby en hånd: Høyres André Oktay Dahl oppfordrer regjeringen og homomiljøene til å støtte homofile med minoritetsbakgrunn.
Styremedlem i Skeiv verden og Høyre politiker, André Oktay Dahl (H),  mener homofile med innvandrerbakgrunn er en utsatt gruppe som trenger bred støtte fra både regjering og homomiljøene.
0Shares
– I tiden jeg har sittet i styret i Skeiv verden har jeg fått høre mange sterke vitnesbyrd. Om gutter og menn som utsettes for overgrep på asylmottak fordi de er homofile, jenter som skal voldtas til “riktig” legning. Om tvangsekteskap, problematikk knyttet til HIV, prostitusjon og hatvold. Svært grove ting foregår, og det er en krevende debatt å ta, sier han til gaysir.no.

Uholdbar situasjon

Oktay Dahl, som også sitter i styret til Skeiv verden, etterlyser en bred strategi fra både regjering og homomiljø for å endre på det han kaller en uholdbar situasjon, skriver gaysir.no.

– Det går skuddår mellom hver gang denne gruppen diskuteres, som består av et lite antall mennesker hvor flesteparten lever i skjul. Et fragmentert hjelpeapparat preges av mangel på kunnskap om hvem de er, sier den norsk-tyrkiske poltikeren til nettsiden.

Vil ha svar fra justisministeren

Fredag skal justisminister Grete Faremo (Ap) svare på Dahls interpellasjon i Stortinget. Da er det gått fire år siden forrige gang Dahl brakte temaet opp.

– Jeg håper på mer forpliktende svar enn sist, å få en god oppdatering på hva som har skjedd, og hvilke tiltak som eventuelt er planlagt. Det viktigste blir kanskje å reise debatten, sier han til gaysir.no.

Han understreker at han vil ha debatt om kjernen i temaene.

– Jeg har selv erfart at i det øyeblikket man sier noe om innvandrere blir man enten stemplet som rasist, eller får støtte fra personer man overhodet ikke vil ha støtte fra. Jeg er ikke ute etter å stigmatisere, men å ta tak i reelle problemer, sier han gaysir.no.