«Flyktninger» ankom Oslo via sjøveien

Slik så det ut i går da "flyktninger" utkledd som klovner aksjonerte for de mindreårige flyktningene i Moria-leiren.
Foto: Katrin Glatz Brubakk
Søndag ettermiddag kom "flyktninger" roende i fem små båter inn mot Nylandsveien mellom Sørenga og Operaen.
50Shares

I en aksjon som skulle forestille reell flukt, ankom barn og voksne utkledd som klovner. Gruppen søkte etter en trygg havn og holdt bannere hvor det sto Hjelp barna i Moria nå og Ta meg imot.

– Klovnene fra Red Nose Action jobber for barn og unge i unntakstilstand og vil med dette synliggjøre og løfte frem de menneskene som har kommet over havet til Hellas og som nå sitter fast i flyktningeleiren Moria, kommer det frem i en pressemelding fra Red Nose Action.

Klovneemsemblet har selv jobbet i flyktningleire over hele verden for å gi barn og unge håp under håpløse betingelser.

Norge avgjør denne uken

Om lag 20 000 mennesker bor i en leir som er dimensjonert for 3000, og livsbetingelsene er av Europarådet blitt betegnet som katastrofale. Både barn og voksne har mistet livet på grunnet manglende helsehjelp, branner og konflikter.

Aksjonen fra Red Nose Action kommer dagen før Norge bestemmer seg om de vil ta imot mindreårige flyktninger fra Moria. Så langt har 13 europeiske sagt seg villige til å evakuere mindreårige fra leiren.

– Red Nose Action vil med dette sette fokus på de umenneskelige betingelsene og oppfordre Norge til å ta imot de mest sårbare.