Foreldre på Vahl skole krever bedre oppvekstvilkår

Folkemøtet på Vahl skole samlet foreldre som ville ha bedre oppvekstvilkår for barna. Fotografert fra venstre: Ordfører Marianne Borgen, FAU-leder Amira Cherni, SV-bydelspolitiker Stian Antonsen og rektor Janne Thon Rhen ved Vahl skole.
Foto: Privat
Like før skoleferien besøkte Ordfører Marianne Borgen engasjerte foreldre på Vahl skole på Grønland.
334Shares
Foreldrene hadde flere saker på hjertet, fra fritidstilbud for barna til opprustning av parken Rudolf Nilsens Plass og trygge skoleveier for barna.
– Vi er foreldre på Vahl skole, og ønsker et enda bedre oppvekstmiljø for barna våre. I Tunisia hvor jeg har bakgrunn fra, lærer barna kunst og kultur etter skoletid. Hvorfor kan vi ikke ha det samme i Norge, verdens rikeste land, spør FAU-leder Amira Cherni.
FAU-lederen snakket også om nærmiljøet:
– Vi har ventet lenge på at Rudolf Nilsens plass skal få en oppgradering, hvorfor tar det så lang tid, etterspør Cherni.

Foreldrenes engasjement

Ordfører Marianne Borgen var svært rørt over å se det engasjementet som dere viser for barns oppvekstvilkår.
– Jeg skal bidra til å ta med ønskene deres inn i bystyret og byrådet. Barn og unge på Grønland fortjener en like god oppvekst som barn i resten av byen, sa hun under møtet.
Like ved Vahl skole ligger parken Rudolf Nilsens plass. En oppgradering av parken har vært planlagt lenge, og parken vil bli ferdigstilt i 2021. Foreldre og beboere har bidratt inn i medvirkningsprosesser for å utforme tegningene.
– Barn og unges oppvekstvilkår er det viktigste for oss i SV, og vi kommer til å jobbe lokalt for å styrke fritidstilbudet for barn og unge. Vi trenger også bedre koordinering og en oversikt over de tilbudene som finnes, sier Stian Antonsen som sitter i bydelsutvalget for SV i Gamle Oslo.