Skamslått etter Facebook-diskusjon

Nulltoleranse: Namsos kommune har en visjon om å få bukt med voldsbruken.
Foto: sxc.hu
Strid mellom ytterfløyer på venstre og høyre i Bergen.
0Shares
To fremtredende medlemmer i Norwegian Defence League (NDL) i Bergen har mottatt hvert sitt trusselbrev fra en gruppe som kaller seg Antifascistisk Aksjon i Bergen, skriver Bergens Tidende.
Grupperingene står på hver sin side av den politiske skalaen. Da Norwegian Defence League skulle ha hemmelig åpningsmøte i Bergen i november, dukket det opp 10 demonstranter fra SOS Rasisme.

Voldsepisoder

Overfallene føyer seg til par episoder som involverer vold mellom de to ulike gruppene. Nylig ble også en 25-åring banket opp av en gjeng maskerte individer. 25-åringen diskuterte om innvandringspolitikk på Facebook, men er ikke medlem i NDL.

– Han snakket med en dame på internett, og skulle treffe henne, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Istedet viste Facebook-profilen av jenta som han skulle diskutere innvandringspolitikk med seg å være falsk. “Jenta” viste seg tre maskerte menn som angrep mannen, som imidlertid klarte å komme seg ut av situasjonen med skader i den ene foten.

Politisk rettet

Talsmann Stian Larsen i National Defence League i Bergen tror at angrepet var rettet mot hans organisasjon, men offeret er ikke medlem. 
– Hvis ikke han hadde blitt lurt, ville de nok prøvd seg på meg, sier han til bt.no.