– Uakseptabel sløsing

 
Foto: Nicolas Tourrenc
BI-rektor hardt ut mot det han ser på som en uforståelig utestenging av minoriteter ved ansettelser.
0Shares

Kraftsalven fra BI-rektor Tom Colbjørnsen (bildet) skrev han forrige uke på sin blogg på Handelshøyskolens BIs offisielle nettsider, i forbindelse med et nylig avholdt seminar om rekruttering av minoriteter på skolen. Colbjørnsen viste også til den ferske FAFO-undersøkelsen som viste at søknadene hvor navnet var typisk norsk hadde langt større sjanse for å bli plukket ut og innkalt til intervju.

Rektoren kalte situasjonen for uholdbar. 

– Først og fremst går dette utover de som stenges ute, og ikke får tatt sine kvalifikasjoner i bruk. Men den rammer også bedriftene. Elleve prosent av Norges befolkning  er i dag fra andre land, eller 2. generasjonsinnvandrere.

Krever full skjerping

Colbjørnsen hevder dette vil ramme samfunnets velferd, siden samfunnet er avhengig av å inkludere flest mulig i arbeidsmarkedet.

– Økt behov for arbeidskraft er en utfordring som ventelig bare vil tilta i Norge, og som ikke bare gjelder ingeniører, men også folk med en økonomisk og administrativ utdanning. Så når det gjelder å inkludere flere med minoritetsbakgrunn i arbeidslivet er det nesten bare vinnere.

BI-rektoren sier bedriftene ikke vet hva de går glipp av, og har følgende budskap.

– Skjerp dere, skriver han på bloggen sin på bi.no.