Shabana ny informasjonsansvarlig i LIM

Fikk Fredrikkeprisen: Shabana Rehman Gaarder fikk hederpris av Norske Kvinners Sanitetsforenings, men hun valgte å gi bort prisen.
Foto: Per-Åge Eriksen
Shabana Rehman Gaarder overtar fra og med i dag kommunikasjonsansvaret i nettverket Likestilling, integrering og mangfold.
0Shares

Stand-up komikeren og spaltisten skrev for bare noen timer siden på bloggen sin om sin nye jobb.

– I en tid hvor ytterpunktene dominerer mediene, er det faktisk opprørsk å handle moderat. Jeg valgte LIM fordi det er den organisasjonen som sterkt uttrykker friheten jeg har kjempet for i mange år. Her jobber menn og kvinner, muslimer og ateister sammen for å utdanne, skape fellesskap og motvirke reaksjonære krefter. LIM ser fremover, skriver Rehman på bloggen sin shabanawriter.blogspot.com.

Sterke kandidater

LIM-leder Tina Shagufta Kornmo sier til utrop.no at mange sterke kandidater søkte på den ledige stillingen.

– Vi hadde mange gode aktuelle søkere til vurdering. Shabana søkte også blant annet på bakgrunn av tidligere medlemskap i vår organisasjon.

Rehmans sterke samfunnsengasjement var avgjørende for at hun til slutt fikk jobben, hevder Kornmo.

– Valget falt på henne fordi hun har en solid kompetanse i integreringsspørsmål. Vi trenger en person som kan fylle et av våre viktigste behov: nemlig å få større gjennomslagskraft i debatten.

Ivaretagende

Stillingen er på 50 prosent, men Kornmo sier dette blir en post med tyngde i nettverket.

– LIM trenger noen som kan hjelpe oss med kommunikasjonen utad, spesielt i forhold til presse. Tidligere har dette vært en oppgave for styremedlemmene, men vi har opplevd at dette ofte gir tidspress. Gjennom midlene vi har fått via tilskudd til nasjonale ressursmiljø på integreringsfeltet fant vi også ut at vi hadde nok til å lønne en person i en slik viktig stilling, påpeker hun.

Et det et bevisst valg fra LIM å ansette noen som sees på som ganske hardtslående i sin samfunnskritikk?

– Vi opplever ikke Rehman som hardtslående, men tvert i mot som ivaretagende og innsiktsfull. Derfor har vi gitt henne jobben, avrunder Kornmo.