– Hva hvis det var deg, Jens?

 
Foto: Flickr
I hoveddebatten under Venstres landsmøte gikk Abid Raja kraftig ut mot statsminister Jens Stoltenberg.
0Shares

– For en statsminister vi har som vil sende små barn – født i Norge – ut til elendighet! Jens, min kjære vakre, velstelte, velutdannete, vellykkede: Jeg tror du har glemt at vi ikke skal gjøre mot andre det vi ikke vil andre skal gjøre mot oss, sa Raja på møtet ifølge Vårt Land.

Og Raja fortsatte utfallene:

– Hvordan hadde du følt det, Jens, om du ble sendt til et land med egne småbarn på slep, der du visste du ikke ville kunne brødfø barna dine eller gi dem en oppvekst med skolegang? Hva om du selv var det returnerte barnet?

Mange utfall. Venstres vararepresentant fra Akershus var en av mange i landsmøtedebatten som gikk hardt ut mot de rødgrønne i asylbarnsaken. Det var mange spisse angrep, men knapt noen overgikk Raja:

– Jeg vet ikke om du tenkte på dette, men når jeg ser på min sønn på fire år, så gråter jeg innvendig bare med forestillingen om jeg som far hadde følt og jeg hadde havnet på landsbygda i Etiopia uten å kunne mate ham.

 Raja mente folk her i nord har blitt så maskinelle at det går ut over humaniteten.

– Bør vi ikke være større enn simple rikdomsbeskyttere? Jeg snakker ikke om fri flyt av innvandrere, men er liberaler og snakker om at vi må oppføre oss som mennesker.