Vil ha flere innvandrere

 
Foto: Foto: Skjermdump/Google Maps
Oljedirektoratet og elleve andre statlige virksomheter er med i en forsøksordning med moderat kvotering av personer med innvandrerbakgrunn.
0Shares

Målgruppen for ordningen, som gjelder ut 2014, er innvandrere fra Europa utenom EU/EFTA, Asia, Afrika, Sør- og Mellom-Amerika og Oseania (utenom Australia og New Zealand).

– Vi har forbausende få ansatte med innvandrerbakgrunn generelt, sett i forhold til næringen vi jobber med. Nå tar vi et grep for å gjøre noe med dette, sier Gunnar Østebø, direktør for økonomi og kompetanse i OD, ifølge en pressemelding.

Nye impulser

I sine nettsider gir OD uttrykk for at man ønsker flere ansatte med utenlandsk bakgrunn for å speile mangfoldet i Norge, noe som vil gi nye impulser og bidra til å utvikle direktoratet som organisasjon.

Søkere vurderes etter formell utdanning, relevant arbeidserfaring og personlig skikkethet (kvalifikasjonsprinsippet i staten).

– Innvandrere har ikke særskilte kvalifikasjoner fordi de er innvandrere. Alle er individuelle, og vi må vurdere hver enkelts kompetanse, sier Østebø videre i pressemeldingen.