Suu Kyi til Norge i juni

Til Norge i sommer: tidligere fredsprisvinner Aung San Suu Kyi vil omsider kunne holde sin vinnertale i Oslo når hun kommer på besøk i løpet av juni. Her fotografert sammen med tidligere utviklingsminister Erik Solheim under hans Burma-besøk i fjor høst.
Foto: ud.no
Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi kommer til Norge, bekrefter Utenriksdepartementet. 
0Shares

Besøket i sommer vil bli første gang hun forlater Burma på 24 år. Støre benyttet anledningen til å invitere Suu Kyi til Norge samme helg som Norge offisielt opphevet sanksjonen mot Burma, ifølge NTB.

– Vi kan bekrefte at utenriksminister Jonas Gahr Støre og Suu Kyi snakket sammen om besøket til Norge i en telefonsamtale søndag. Det planlegges ut fra at hun kommer i juni, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Atle Michelsen i UD.

Gleder seg

For den tidligere fredsprisvinneren vil dette være første gang på 24 år at hun får reise fra Burma. Etter at militærjuntaen overlot makten til et sivilt styre i fjor har det internasjonale samfunnet kommet med løfter om å støtte opp om Burma så lenge reformprosessen i landet fortsetter.

– Jeg synes det er veldig gledelig at hun kommer såpass raskt. Aung San Suu Kyi har et spesielt forhold til Norge på grunn av Nobels fredspris og Raftoprisen. Jeg tror hun ønsker å komme til Bergen og Vestlandet i tillegg til Oslo, sier Bondevik til NTB.