Forlater NDL for å ta avstand fra Breivik

Fikk ikke se: Norwegian Defence Leagues leder Ronny Alte (t.v) og et annet av gruppens medlemmer måtte holde seg til en pub i nærheten. – Vi ble truet med forelegg av politiet hvis vi nærmet oss Stortingsplassen, uttalte han til utrop.no.
Foto: Tuva Rosenlund
Ronny Alte trekker seg som leder for det islamkritiske Norwegian Defence League (NDL). Ledelsen i gruppen var splittet i synet på hva de skulle mene og gjøre i Breivik-saken, hevder han.
0Shares

– Jeg gjør dette for å renvaske navnet mitt, og går nå offentlig ut for å si at jeg tar avstand fra denne barnemorderen. Det er rett og slett det han er, sier Ronny Alte til NRK.

Alte er stevnet som vitne i den pågående terrorrettssaken mot Breivik. Hvis han velger å vitne, vil han bruke tiden sin i vitneboksen til å ta avstand fra det massedrapsmannen har gjort.

– Jeg vil ta all den avstand jeg kan fra Breivik, sier han til statskanalen.

Jeg opplever at den islamfiendtlige delen av Norge, som pressen liker å definere som den ytterste høyre fløy, opplever en tilvekst.

Alte forklarer at det var uenighet i NDLs ledelse som fikk ham til å ta avgjørelsen.

Alte mener han fikk munnkurv av Norwegian Defence League, og at også andre i organisasjonen har opplevd det samme. Flere mener at det er problematisk, ifølge Alte.

– Fortsatt rekruttering av islamkritiske

Flere har ment og hevdet at rettssaken mot Anders Behring Breivik vil medføre at støtten til det ytterste høyremiljøet i Norge vil gå tilbake. Dette er han uenig i.

– Jeg vil si tvert imot. Vi har hatt en jevn strøm av innmeldinger og jeg får også stadig e-poster tilsendt hvor folk sier de er enige i mye av det som blir sagt i rettssalen.

Han opplever at rekrutteringen øker.

– Jeg opplever at den islamfiendtlige delen av Norge, som pressen liker å definere som den ytterste høyre fløy, opplever en tilvekst.