Sang i regnet om “regnbuens barn”

 
Foto: facebook.com/Bolivarianos Noruega
40.000 personer samlet på Youngstorget deltok i allsangen av «Barn av regnbuen».
0Shares

Ifølge Aftenposten var det minst 10.000 mennesker som møtte opp ved Youngstorget og Blomstertoget, men kort tid senere fulgte de opp med et anslag på rundt 40.000 personer. Politiet anslår at rundt 25.000 personer gikk i rosetoget etter arrangementet.

Aksjonen markerte en protest etter at terrortiltalte Anders Behring Breivik under 22. juli-rettssaken omtalte sangen «Barn av regnbuen» som et eksempel på marxistisk indoktrinering av barn.

Sanger og appeller

Anført av Lillebjørn Nilsen sang 40.000 oppmøtte først den norske, og deretter den engelske versjonen av sangen, «My Rainbow Race», skrevet av den amerikanske folkemusikeren Pete Seeger.

Under markeringen på Youngstorget midt på dagen holdt lederen for Støttegruppen etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, og AUF-leder Eskil Pedersen hver sine appeller.

Spesiell stemning

Leder i Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli, var tilstede under arrangementet på Youngstorget. Hun kunne fortelle om en ganske spesiell stemning blant de titusener som var på plass.

– Folk var veldig rolige. For meg, og sikkert alle på plass var det også en ganske utrolig opplevelse å høre denne sangen, som nå har fått ny betydning. “Barn av regnbuen” gikk om og om igjen under rosetoget hele veien til Tinghuset, forteller Partapuoli til utrop.no.

“Nasjonal varme”

Hun legger til at flere av de som var tilstede under markeringen ble rørt til tårer.

– Støttegruppens appell gikk hjem hos mange. Fokuset på “den nasjonale varmen” som i dagene etter angrepet står jo i skarp kontrast til hatet vi sålangt har sett fra terrorsiktede under rettssaken.