Happy metal

Decibilion: (f.v) Christoffer Lie, Willy Trampe, Felipe Pavez, og Ane Svendsen
Foto: Aon R. Naqvi
De har blitt kalt for "happy metal", men uttrykket deres er veldig kraftfullt og energirikt. Møt Decibelion.
0Shares

Med en CD i handa møter vi fire av fem personligheter i bandet Decibelion. De har holdt på med musikk i snart to år, og musikerne beskriver seg som varierte i lydbilde med røtter fra forskjellig sjangere.

Bandet ble opprinnelig startet av gitaristen i bandet, Felipe Pavez, som etter hvert kom i kontakt med resten av bandmedlemmene. Decibelion består av gitarist og grafisk designer Christian Lie, musikkstudent og vokalist Ane Svendsen, videregåendelærer og gitarist Willy Trampe, trommis Antonio Torner og grunnleggeren Felipe Pavez. 

– Vi går hovedsakelig under subsjangrene trash og death metal. Folk som liker tung og black metal, syns nok vi er glade i uttrykket vårt, forteller Pavez. 

Folk som liker tung og black metal, syns nok vi er glade i uttrykket vårt

Chilensk fascinasjon

– Det finnes folk i Chile og andre søramerikanske land som vil lære seg norsk, for å forstå de store metal-bandene fra Norge. Sjangeren er veldig stor der, og det er spesielt bandet ”Slayer” som er kjent der på grunn av den chilenske vokalisten i bandet, forteller bandets vokalist, Ane Svendsen. 

Ifølge Willy Trampe er det bra med norsk-chilenske fans på deres konserter. Hittil har de ikke spilt i utlandet, og er veldig ydmyke når det gjelder fremtidige planer. 

– Sjangeren er jo en slags protest mot “the establishment” og “systemet”. I tillegg er denne musikkformen en slags renselsesprosess. Det er bra for kroppen å skrike fra seg stress. Med tanke på Chiles historie med undertrykkelse og diktatur, er det kanskje naturlig, mener Trampe.

– Motivasjonen vår til drive med dette er å kunne reise og spille, sier Pavez.

– I det hele tatt er det å spille for folk viktig for oss, tilføyer Christoffer Lie. 

Unikt band

At vokalisten i bandet er en kvinne, er unikt for denne guttedominerte sjangeren. Ane Svendsen er nemlig en av de veldig få kvinnelige metal-vokalistene som benytter seg av sangstilen ”Growl”. Metoden er kjent for metal-sjangeren og kan beskrives av eldre damer som ”skrikete” eller “vågal”, med all respekt til teknikken og dens publikum.

– Vi satser på musikken og vil drive med dette på heltid. Hittil er det mer en utgift enn inntekt, men vi kom på andreplass i Wacken metal-battle, og fikk en fjerdeplass på Death Match-festivalen. Det er mange positive tilbakemeldinger.

Musikken deres handler om indre konflikter og sammen ser vi på noen klipp fra låten ”The essence and reality” på facebook-siden deres. Du kan også høre musikken deres på Myspace og youtube. 

– Vi er et variert band som kanskje ikke så “røffe” i forhold til mange andre band i metal-sjangeren. Det tiltrekker kanskje også andre lyttere i publikum som ikke hører på så mye tung musikk. Vanligvis er sjangeren nemlig negativ og tung, vi er ikke så inn i de mørke sidene. Det er ikke blod og satan. Mange smiler og sier at vi er artige å se på, forteller de. 

Se intervju med bandet på Utrop TV på TV 8 i kveld kl 18.30!