Flyktninger får ikke jobb

Fra utdanning til NAV: en ny arbeidsmarkedsundersøkelse utført av Proffice viser at bedriftsledere er lite intersserte i innvandrere som har interesse av å gjøre karriere. Ifølge statistikken oppgir bare tre prosent arbeidstagere å ha en leder med innvandrebakgrunn
Foto: Asker kommune
Et stort flertall av voksne arbeidsføre med flyktningbakgrunn i Skien er arbeidsledige. Redaktøren i avisen Varden er bekymret over situasjonen.
0Shares

Av de 91 voksne flyktningene som ble bosatt i Skien i 2006 og 2007 er det bare 25 som har fått seg jobb. Igjen betyr dette at over 70 prosent av dem hever trygd, skriver ansvarlig redaktør i Varden, Lars Kise, på lederplass i dagens nettutgave.

Han fokuserer ikke bare på verdiskapning og etablering av nye arbeidsplasser, men også at nykommerne i kommunen skal ha en meningsfylt hverdag.

– Å gå arbeidsledig over lang tid fører til lav selvtillit, enten man er født i Norge eller ikke, konstaterer Kise.

Vil mer enn gjerne jobbe

Han viser til en reportasje på Vardens lørdagsutgave om innvandrere som er med på NAVs introduksjonsprogram som bevis på at viljen til å gjøre en innsats er tilstede.

– En stor andel av innvandrerne har god utdanning, og de sitter på kunnskap og kompetanse som samfunnet har bruk for. Svært mange viser at de både kan og vil, men dessverre får de ikke muligheten. Kanskje er dette den største svakheten ved norsk innvandringspolitikk, skriver han på varden.no.