Kaster ut asylbarnet Nathan

Nathan Eshete og familien har fått endelig avslag av Une
Foto: Bergensavisen/ ELIAS DAHLEN
Nathan Eshete og hans familie har fått endelig avslag og må ut av Norge 16. mai.
0Shares

Nathan og hans familie har fått endelig avslag på omgjøringsbegjæring fra Une (Utlendingsnemnda) og må ut av Norge 16. mai. Det skriver bt.no.

– Jeg blir kvalm og syk inni meg. Jeg føler meg hjelpeløs. Helt hjelpeløs. Jeg er fryktelig skuffet, sier pappa Asfaw Eshete.

Han forteller at familien har hatt det forferdelig vondt de siste to dagene og at han gruet seg veldig til å fortelle det til Nathan.

Vi risikerer at familien blir pågrepet og sendt ut på 17. mai.

Siden returavtalen trådde i kraft i februar, har ingen etiopiske barn blitt tvangsreturnert til hjemlandet. Men nå har Utlendingsnemnda bestemt at Nathans tilknytning til Norge ikke er sterk nok. Nemnda mener de innvandringsregulerende hensynene skal veie tyngst.

Reagerer sterkt

– Det er helt hårreisende. Vi risikerer at familien blir pågrepet og sendt ut på 17. mai, sier Jon Ole Martinsen i NOAS.

Martinsen har nettopp vært på tjenestereise i Etiopia, og har snakket med en rekke kilder både i opposisjon og posisjon. Han er ikke i tvil om at en retur vil få alvorlige konsekvesner for  Nathans far, som tilhører den ulovlige opposisjonen i landet.

– Myndighetene har ikke gått nok inn i denne biten, sier Martinsen.

NOAS vil fortsette å arbeide for familien.

– Det er fullt mulig å ta ut stevning og gå til sak, og begjære omgjøring. Muligheten for å nå frem med dette, avhenger av om regjeringen ser behovet for justeringer i sakene med de 450 barna som har bodd over tre år på mottak, sier Martinsen.